Адвокат з ДТП – людина, котра має бути максимально освіченою, адже кожна дорожньо-транспортна пригода є сферою зіткнення інтересів кількох фізичних та юридичних осіб. Це – винна та потерпілі сторони, а також їх страхові компанії. Ясна річ, що кожна страхова організація передбачає можливість настання подібних випадків, укладаючи з клієнтом договір страхування. Проте, мало-хто бажає відшкодовувати збитки, котрі можуть обчислюватися десятками, а то й сотнями тисяч доларів США, коли мова йде про каліцтво унаслідок ДТП людей та знищення їх вартісного транспорту.

Коли захист потрібен постраждалій особі

Зазначені вище умови є основною причиною того, що страхові компанії нерідко прагнуть перекласти вину за ДТП з безпосереднього винуватця трагедії на її потерпілого.

Якщо вчасно не спрацює кваліфікований юрист з боку постраждалої сторони, можуть бути не враховані суттєві обставини, котрі є визначальними у відшкодуванні подальшої компенсації. При цьому потерпілий, який і без того є шокований наслідками ДТП, не завжди має відповідні знання, аби захистити свої інтереси. Крім того, сама ситуація має психологічно-травматичний вплив на особу й часто не дозволяє адекватно й розсудливо діяти. Відтак, людина, яка не є винною у ДТП, не може отримати належну компенсацію лише через те, що протилежна сторона «спрацювала» у цій ситуації оперативніше. Аби подібного не трапилося, юридична допомога є просто необхідною.

Коли захист потрібен винній особі

Як би добре людина не знала ПДР, вона не застрахована від непередбачуваних випадків на дорозі. Кожен може втрати уважність та не зорієнтуватися оперативно, тим самим спричинивши ДТП. Проте, інколи постраждала сторона перебільшує ступінь завданих збитків. Саме тому винуватцю дорожньо-транспортної пригоди компетентний правовий захист потрібен не менше, як потерпілій особі.

Звісно, кожен має відшкодовувати зі збитки, які він завдав. Але подібне відшкодування повинно бути адекватне їх розмірам. Саме за цим повинен прослідкувати адвокат, котрий займається захистом винної сторони у ДТП. Цей фахівець не є «чарівником» і не може зробити так, аби винна особа вважалась невинною. Та й з точки зору моралі це було б невірно. Проте, забезпечити адекватну оцінку ступеня вини та відшкодування винуватцем аварії реальної, а не перебільшеної шкоди – завдання адвоката. До слова, на сайті https://jurist.lviv.ua/ ви дізнаєтесь про вартість юридичних послуг. Компетентні фахівці компанії раді вам допомогти.