Виникнення проблем із гарячим водопостачанням у літній період стало звичною практикою для мешканців багатьох міст. Під час проведення численних ремонтних робіт тривалістю в кілька місяців проживання в багатоквартирному будинку відзначається більшою кількістю недоліків, ніж переваг. Проблеми через відсутність гарячої води також виникають у власників будинків, не підключених до центральної системи водопостачання. Для того щоб не відмовляти собі в звичному комфорті, більшість сучасних людей робить вибір на користь встановлення водонагрівача.

Як вибрати бойлер?

Оскільки в магазинах представлене широке розмаїття моделей водонагрівачів, покупець, який не розуміється на технічних особливостях даних пристроїв, може стикнутись із значними труднощами під час вибору. Бойлер видає воду, що відповідає стабільно високому заданому рівню температури. Основною вимогою до даного пристрою, як правило, вважається його спроможність забезпечувати достатню кількість теплої води для всіх побутових потреб.

Залежно від конструкції та принципу роботи, електричні водонагрівачі поділяються на наступні різновиди:

  • проточні;
  • накопичувальні;
  • проточно-накопичувальні.

Зовні всі бойлери схожі між собою та можуть мати прямокутну або циліндричну форму. Моделі, розраховані на значний об’єм води, відрізняються великими габаритами. Більшість пристроїв обладнується ручкою для регулювання температури.

Зазвичай споживачі вагаються між вибором накопичувального та проточного пристрою. Звертаємо вашу увагу, що бойлери вважаються водонагрівачами накопичувального типу.

Накопичувальні водонагрівачі

Найбільшого поширення даний тип бойлерів набув серед власників будинків, обладнаних автономними системами опалення та водопостачання. Об’єм даних пристроїв може досягати 500 літрів, однак у звичайних житлових будинках переважно встановлюються бойлери з об’ємом від 10 до 150 літрів (залежить від кількості мешканців). Найбільшою проблемою є вибір водонагрівача, що буде повністю задовольняти потреби в гарячій воді, не змушуючи при цьому прилад нагрівати зайву кількість рідини.

Перед вибором накопичувального бойлера необхідно звернути увагу на кількість наявних у будинку водорозбірних точок, від яких і буде залежати підрахунок приблизної кількості води, що витрачатиметься на одну людину. Отримане число слід помножити на кількість людей, що проживають у будинку, після чого ви зможете визначити необхідний об’єм водонагрівача.

Перш ніж купити бойлер, рекомендуємо додатково проконсультуватись у спеціалістів. Це допоможе уникнути помилок при виборі і дозволить вам підібрати найбільш оптимальний та вигідний варіант в інтернет-супермаркеті Еспо!