Президент Литвы Даля Грибаускайте заявила о поддержке борьбы с коррупцией в Украине. Об этом она сказала в ходе встречи с президентом Украины Петром Порошенко в Вильнюсе.

"ЕС и Литва поддерживают борьбу с коррупцией в Украине", - заявила она.

ЄС та Литва підтримують боротьбу з корупцією в Україні- Грібаускайте

— Svyatoslav Tsegolko (@STsegolko) December 8, 2017

Кроме того, Грибаускайте отметила, что правоохранители не должны использовать информацию в политических целях.

"Правоохранительные органы не должны использовать информацию в политических целях и не должны заниматься политикой", - добавила она.

Правоохоронні органи не повинні використовувати інформацію в політичних цілях і не мають займатися політикою. - Грібаускайте

— Svyatoslav Tsegolko (@STsegolko) December 8, 2017   (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = 'https://connect.facebook.net/uk_UA/sdk.js#xfbml=1&version=v2.11'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Вдячний @Dalia Grybauskait? за змістовні та конструктивні переговори. Українсько-литовське стратегічне співробітництво залишається міцним та наповненим конкретним практичним змістом. Рішення Литви щодо передачі Україні семи цифрових ретрансляторів для посилення наших інформаційних можливостей на Донбасі - чудовий приклад підтримки Литви у протидії російській пропаганді. Вдячний за цю важливу допомогу. Також ми продовжуємо активну взаємодію з Литовською Республікою щодо реформування оборонного сектору України у відповідності до стандартів НАТО. Вітаю укладені сьогодні домовленості про поглиблення співробітництва між Міністерствами енергетики наших країн, у міграційній та сфері соціального забезпечення.

Опубліковано Петром Порошенком 8 грудня 2017 р.

Напомним, ранее сообщалось, что сегодня в Вильнюсе проходит встреча Порошенко и Грибаускайте. Главы государств провели переговоры с тет-а-тет после чего запланировано десятое заседание Совета президентов Украины и Литвы. По результатам заседания будет подписан ряд документов о двустороннем сотрудничестве.

Отметим, Порошенко находится в Литве с рабочим визитом. В рамках мероприятия планируется обсуждение вопросов двустороннего сотрудничества в политической, торгово-экономической и энергетической сферах.