В бюджете системы МВД на 2017 предусмотрено 3878,8 млн гривен на обеспечение Государственной службы Украины по чрезвычайным ситуациям (ГСЧС). Об этом сообщил министр внутренних дел Украины Арсен Аваков в своем Facebook.

"Эти средства позволят повысить минимальный уровень заработной платы с 3100 до 5000 гривен", - написал Аваков.

В частности, по словам министра, денежное обеспечение ГСЧС на 2017 год является прогрессивным и предусматривает расходы в сумме 3878,8 млн грн, что на 1431,5 млн грн больше, чем в прошлом году.

В свою очередь, Государственная миграционная служба, Национальная гвардия и Госпогранслужба получили бюджет для развития и роста.

"Миграционная служба будет выполнять ключевую задачу на следующий год - это обеспечение выдачи индивидуальных ID-карт, которые придут на замену старых паспортов"- добавил Арсен Аваков.

  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/uk_UA/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); Бюджет системи МВС на 2017 рік – це бюджет розвитку та прогресу

Арсен Аваков: «Бюджет системи МВС на 2017 рік – це бюджет розвитку та прогресу» Про це сьогодні, 25 грудня, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. За його словами, для Державної служби України з надзвичайних ситуацій бюджет 2017 року є прогресивним. Грошовим забезпеченням ДСНС на 2017 рік передбачено видатки у сумі 3878,8 млн. грн., що на 1431,5 млн. грн. більше, ніж минулоріч. «Ці кошти дозволять підвищити мінімальний рівень заробітної плати з 3100 до 5000 гривень», - зазначив міністр. Своєю чергою, Державна міграційна служба, Національна гвардія та Держприкордонна служба отримали бюджет для розвитку та росту. «Міграційна служба буде виконувати ключове завдання наступного року – це забезпечення видачі індивідуальних ID-карток, які прийдуть на заміну старих паспортів. За цими картками, про це ми скажемо трохи пізніше, буде безвізовий в’їзд до деяких країн», - повідомив Арсен Аваков. Щодо Державної прикордонної служби, то на думку міністра внутрішніх справ, рівень фінансування на 2017 рік дозволить підвищити мотивацію працівників і покращити професійний розвиток. «Пункти пропуску ми оснастили сучасними системами, які інтегровані з системами Інтерполу, Європолу та нашими базами. Наш кордон не повинен бути прохідним двором та має відсікати злочинців», - зазначив Арсен Аваков. За словами міністра, аби забезпечити динаміку заробітної платні, яку будуть отримувати перепідготовлені офіцери поліції, додаткового фінансування у розмірі 3 млрд. гривень потребуватиме Національна поліція України. «Ми на цю тему говорили з Прем’єр-міністром та депутатськими фракціями. Тому я думаю, що від того, який розвиток матиме бюджетний рік, ми зможемо корегувати фінансування роботи цих органів», - додав глава МВС. Арсен Аваков зазначив, що бюджет також дозволить до липня 2017 року завершити по всій країні заміну старих МРЕВ на нові сервісні центри. «По всій системі МВС, а це близько 360 тисяч осіб, ми маємо задовільний бюджет на 2017 рік», - підкреслив очільник МВС. Національна поліція України Державна прикордонна служба України Національна гвардія України ДСНС України Державна Міграційна Служба України Вадим Троян Николай Чечёткин Урядовий портал #новини #МВС #поліція #реформа #Аваков

Опубліковано МВС України 25 грудня 2016 р.

Напомним, ранее Арсен Аваков оценил заработную плату украинских спасателей как "неадекватную".