Депутат Верховной Рады Украины Надежда Савченко записала видеообращение по приезду в Москву (Россия). Об этом она сообщила на своей странице в соцсети Facebook.

"Сегодня, 26 октября, в Верховном суде РФ слушания апелляции на приговор украинцам, Карпюку Николаю и Клиху Стасу... Николай предупредил, что по этапу он не поедет. И я понимаю, что человек такой свободы как он России не покорится. Поэтому для меня важно быть там. Поддержать хотя бы присутствием. Призывала нардепов ВР и СМИ, имеющих аккредитацию, ехать и освещать это судилище над Украиной", - написала нардеп.

  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/uk_UA/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Сьогодні,26 жовтня, у Верховному суді РФ слухання апеляції на вирок українцям, Карпюку Миколі і Клиху Стасу. По собі знаю як важливо коли в залі "суду", де ти сидить у клітці, присутні українці. Коли є кому вигукнути: "Слава Україні!" і почути у відповідь: "Героям слава!". І тоді розумієш, що тебе не кинули свої і боротьба продовжується і з'являються сили. Микола попередив, що по етапу він не поїде. І я розумію, що людина такої волі як він Росії не скориться. Тому для мене важливо бути там. Підтримати хоча б присутністю. Дати зрозуміти, що Українці своїх не кидають! Закликала нардепів ВР та ЗМІ, що мають акредитацію, їхати і висвітлювати це судилище над Україною. Україні бути! Слава нації.

Опубліковано Надія Савченко 25 жовтня 2016 р.

Напомним, Савченко приехала в Москву на суд по делу двух украинцев Николая Карпюка и Станислава Клиха.