Про це заявив на брифінгу заступник голови СБУ Василь Грицак.

За його словами, Пукач підтвердив свою причетність до вбивства журналіста.

"Він також повідомив, що це вбивство не було випадковим", - сказав Грицак.

Заступник голови СБУ не повідомив, які саме прізвища назвав Пукач, посилаючись на таємницю слідства.

На запитання, чи означає це, що замовників нема серед живих, Грицак відповів: "Я би так не сказав. "Можливо, є, а можливо і нема".

Відповідаючи на запитання, чи є серед цих прізвищ прізвище колишнього президента України Леоніда Кучми, Грицак зауважив, що це таємниця слідства.

На запитання, чи підтверджують свідчення Пукача правдивість записів, зроблених у кабінеті Кучми екс-майором Миколою Мельниченком, Грицак зауважив, що про це ще зарано говорити, оскільки відбувся лише один допит.

"Пукач дає свідчення, і всі факти перевіряються", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи будуть заарештовані названі Пукачем замовники вбивства і чи вживаються якісь заходи для того, щоб вони не могли зараз залишити територію України, Грицак зауважив, що це питання вирішуватимуть слідчі Генеральної прокуратури. За його даними, поки що таких заходів не вживали.

Нагадаємо, генерал Олексій Пукач, який 6 років ховався від слідства, був затриманий ввечері 21 липня у Житомирській області. Восени 2003 року Олексій Пукач був затриманий за підозрою у знищенні документів, що свідчили про стеження за журналістом Георгієм Ґонґадзе, а після звільнення зник.

На початку 2005 року йому пред'явили заочне звинувачення у вбивстві журналіста.

Зараз генерал дає свідчення прокуратурі. Президент Віктор Ющенко особисто наказав посилено охороняти Пукача на предмет безпеки його життя. Відповідальність за це покладено персонально на заступника генпрокурора Миколу Голомшу та керівника СБУ Валентина Наливайченка.

За інформацією президента, перший допит генерала був дуже результативним і засвідчив його готовність співпрацювати зі слідством.

tsn.ua