Виявлення пухлини головного мозку для людини – це фактор, що пригнічує, і в цьому випадку її бажання отримати доступне, найпередовіше й ефективне лікування цілком природне. Для того щоб ефективно боротися з хворобою, лікування пухлин головного мозку часто вимагає комбінації декількох типів лікувальних стратегій для обмеження або видалення пухлини, а також необхідність потенційно звести до мінімуму побічні ефекти або біль від самих пухлин.

Варіанти лікування можуть включати:

Хірургія для лікування раку мозку

Для особливих пухлин, які знаходяться не поблизу найбільш важливих структур мозку, наприклад, які регулюють дихання або відповідають за зір, – типове лікування включає операцію з хірургічного видалення пухлини.

Операція є загальною для лікування злоякісних первинних пухлин головного мозку, таких як гліобластоми, мультиформні гліобластоми (яка і є по факту раком мозку), а також поодинокі метастази в головний мозок і доброякісні пухлини. Хірургічне втручання часто супроводжується методами опромінення всього головного мозку або часткового опромінення, щоб усунути будь-які мікроскопічні шматочки пухлини.

У деяких випадках онкологи при лікуванні злоякісних пухлин головного мозку для більшого ефекту поєднують хіміотерапію і хірургічне втручання.

Традиційна променева терапія раку мозку

Радіотерапія включає в себе малі дози радіації при великій кількості обробок протягом декількох тижнів, щоб охопити лікуванням весь мозок або його значну частину. Традиційна променева терапія використовується протягом багатьох десятиліть для лікування метастазів в головний мозок і первинних пухлин головного мозку. Використовується або після операції, а також окремо, якщо операція не є можливою. Побічні ефекти включають головний біль, нудоту, блювоту, стероїдні побічні ефекти (через використання стероїдів для управління побічними ефектами), випадіння волосся, а іноді зниження слуху та інші неврологічні побічні ефекти. Найбільш неприємним побічним ефектом повного опромінення мозку, який може часто статися після того, як радіотерапія закінчена, є зниження здатності пацієнта думати, що схоже на недоумство.

Радіохірургія від апарату Кібер-ніж при лікуванні раку мозку

Це лікування Кібер-ножем неінвазивне, тобто не травматичне, тому що не вимагає трепанації або спеціальної болючої рамки на голові. Максимальна "незручність" полягає в тому, що всього лише доведеться одягнути спеціальну м'яку маску для фіксації голови. Все інше з точністю до міліметра зробить Кібер-ніж. Пухлина раку мозку буде оброблена під самі вінця, не зачіпаючи сусідні здорові тканини. Кількість лікувальних сеансів – до 5.