Цілющі властивості багатьох рослин вивчені ще не до кінця, але наразі відомо,  що у світі таких рослин близько 200 тис., а на території нашої країни росте більше 20 тисяч. Лікувальні трави України (детальний опис трав тут liktravy.ua) допомагали нашим предкам долати хвороби з давніх-давен. Вони мають бути в пріоритеті і зараз, оскільки доведено, що для людського організму найбільш корисними є рослини, що ростуть якомога ближче до її домівки.

На теренах України особливу популярність рецепти із цілющих трав здобули за часів Київської Русі, коли  Євпраскія, онука Володимира Мономаха, уклала рукописний трактат, присвячений цій темі. Пропонуємо ознайомитися з рейтингом найпопулярніших лікувальних трав України, які використовуються сьогодні.

Звіробій

Це універсальна рослина, яка використовується у лікуванні захворювань шлунку, кишківника, печінки, нирок, жовчного міхура, сечовидільної системи. Звіробій допомагає позбавитися від зайвої ваги та подолати депресію.

Материнка

Рослину часто називають жіночою: вона допомагає від багатьох жіночих хвороб, а також покращує стан шкіри та волосся. Материнка ефективна у лікуванні ШКТ, також використовується у якості заспокійливого засобу, входить до складу грудних зборів.

Подорожник

Відомий засіб від кашлю, використовується при захворюваннях шлунка, для нормалізації мікрофлори. Спиняє кров та заживляє рани при пошкодженнях шкіри. Застосовується у лікуванні жіночого та чоловічого безпліддя.

Деревій

Трава покращує виділення жовчі, дає гарні результати при захворюваннях шлунка, печінки, сечового міхура, допомагає при метеоризмі. Відома у дерматології, найкраще підходить для догляду за жирною шкірою.

Ромашка

Натуральний антисептик, допомагає при ОРВІ,хворобах ШКТ, покращує сон. Практично не має протипоказань: підходить для дітей і вагітних.

Кропива

Знімає біль, запалення, очищує кров, загоює рани. Застосовується при застуді і захворюваннях печінки. Покращує стан волосся.

Шипшина

Джерело вітамінів, за допомогою якого можна покращити імунітет. Відомий засіб для лікування нирок та жовчного міхура. Усуває запальні процеси.

Чистотіл

Тамує біль, заспокоює та активізує виділення жовчі. Допомагає очистити шкіру від бородавок, мозолів та ін. проблем. Внутрішнє застосування можливе лише під наглядом спеціалістів.

Мати-й-мачуха

Рослина з незвичайним листям допомагає лікувати кашель, нежить, застуду, захворювання легень. Її відвар позбавляє від головного та навіть зубного болю.

Нагідки

Календула застосовується у лікуванні шлунку та печінки. Вона нормалізує роботу нервової системи. При зовнішньому застосуванні загоює рани та позбавляє від проблем зі шкірою.

Як бачимо, у лікуванні практично кожної хвороби українські цілющі рослини готові прийти на допомогу. Такою можливістю не треба нехтувати

Більше про ці та інші лікувальні рослини можна дізнатися тут: http://liktravy.ua/products/herbs.