Вивчення точних наук у школі не всім учням дається однаково. Зацікавити та заохотити учнів до вивчення таких предметів як математика покликані цікаві завдання. Освітній портал «Всеосвіта» пропонує легкий спосіб перевірки рівня знань дитини з математики та мотивування до глибшого вивчення предмету.

Цариця наук – математика – є основним предметом у шкільній програмі. Але вивчення математики, а пізніше алгебри й геометрії, може стати складним та нецікавим заняттям для деяких учнів. Добре, якщо на шляху зустрінеться гарний вчитель, який любить предмет та дітей: він допоможе подолати труднощі. Але зацікавити школярів математикою доволі складно. Шкільні підручники містять лише типові завдання для кожного класу, а тривалість уроку та виконання програми серйозно обмежують вчителя. Тому викликати інтерес до предмету покликані позакласні та позашкільні заняття з математики. Наприклад, дистанційні предметні олімпіади.

Саме такий варіант пропонують організатори освітнього порталу «Всеосвіта», які організували можливість мотивувати учнів до вивчення математики у цікавий спосіб. Після реєстрації на порталі вчителя або одного з батьків, кожен учень може долучитися до участі в інтернет-олімпіаді.

Вона охоплює наступні предмети:

  • Математика 1-4, 5-6 клас
  • Алгебра 7-9, 10-11 клас
  • Геометрія 7-9, 10-11 клас.

Завдання випробування ретельно підбираються методистами порталу та відповідають чинним програмам Міністерства освіти та науки України. Для незалежної оцінки їх складності й актуальності створено спеціальну експертну комісію.

15 тестових завдань дистанційної олімпіади можна розв’язувати перед комп’ютером або в класі. Звичне оточення покликане зняти напругу з учнів при виконанні таких завдань та надати усім учасникам рівні умови. Випробування в онлайн-режимі триває 40 хвилин, а тривалість олімпіади в класі регламентує вчитель.

Одразу по завершенню внесення учнем відповідей, результати олімпіади виводяться на екран. Такий спосіб оцінювання дозволяє говорити про його прозорість та неупередженість. Відповіді учнів можуть бути внесені й вчителем через особистий кабінет.

Результати дистанційної олімпіади з математики подаються разом з поясненням до неправильних відповідей, які учень допустив. Таким чином, учень краще засвоює матеріал, уникаючи помилки у майбутньому. Разом з підбиттям підсумків, система пропонує звантажити й нагородні документи в електронному вигляді: кожна дитина любить, коли дорослі наголошують саме на її успіхах, а не помилках. Маленька приємність у вигляді «Подяки» чекає й на батьків, які підтримують дитину у її прагненнях.

Слід наголосити, що участь в онлайн олімпіаді має символічну оплату. Через велику кількість задіяних у підготовці та перевірці завдань професіоналів, організатори встановили організаційний збір у 20 гривень. Сплатити його можна в будь-який зручний для користувача спосіб: за допомогою інтернет-банкінгу, через термінал, банківське відділення або у кілька платежів. Усі умови детальніше описано на сайті освітнього порталу «Всеосвіта».