візовий центр безкордонівВсім відомо що економічна, та політична криза в нашій країні, яка триває вже чверть століття привела до масового безробіття і українці змушені шукати належну роботу за межами нашої держави. Багато наших співгромадян знайшли відповідну роботу в Польщі, це звичайно набагато краще аніж тинятися в пошуку роботи в далеких країнах. Робота в Польщі можлива в багатьох галузях цієї країни. Українці в Польщі працюють не тільки на низькооплачуваних роботах, тут значна нехватка і висококваліфікованих робітників. До речі в процесі пошуку роботи потрібно бути уважними щоб не потрапити під «опіку» шахраїв. Виславши своє резюме, по можливості через знайомих наведіть дані про можливих вам роботодавців. До речі резюме бажано висилати в декілька інстанцій роботодавців.

Даний документ можна подавати і на російській мові, адже в цій країні дана мова доволі відома, або по можливості польською. Перед відправленням свого резюме поспілкуйтеся зі знайомими компетентними особами на рахунок правильності, або неточності його написання і коли можливі помилки все треба виправити. Як вже було сказано завантажте зразок резюме польською мовою. Доводимо до відома, що вже з першого січня 2017-го року в Польщі чинні нові - спрощені правила на рахунок працевлаштування громадян з інших держав, а отже бажаючих поїхати на заробітки в цю країну порядком збільшиться. Найбільше на заробітках в Польщі громадян з регіонів Західної України. Польща країна Європейського Союзу і розвиток цієї сусідньої нам держави іде стрімкими темпами, а значить в свою чергу тут недостача робочої сили як такої.

Робота в Чехії, яка теж знаходиться з нашою державою поряд однозначно не менш приваблива для багатьох українців. У Львові, де знаходиться консульство Чехії для обробки робочих віз, поповнилося п’ятьма новими співробітниками. За словами міністра закордонних справ, уряд цієї країни старається задовільнити вимоги чеських роботодавців, котрі рекомендують спростити в’їзд на роботу працівникам з-за кордону. Сьогодні в цій країні працює так званий пілотний проект, який надає можливість в пришвидшеному режимі приїхати працювати тут висококваліфікованим робітникам з України. Найближчим часом будуть вирішені проблеми середніх і низькооплачуваних робітників. Цієї категорії робітників в Чехії масова недостача. Консульству Чехії у Львові для свого розширення ресурсів достатньо і збільшивши число чиновників цієї установи значно збільшиться видача віз нашим громадянам, котрі бажають працювати в цій країні. Для набору фахівців –програмістів з України уряд Чехії спростив видачу віз ще минулого року. Така сама програма потрібна і для залучення інших працівників. Розширення робочих місць у консульстві Чехії потребує значних на то витрат, але соціально - економічні програми і їх розвиток даної держави того варті.