Здоровим нігтям в період весняної нестачі вітамінів потрібно зміцнення та живлення. А що говорити про тих, у кого нігті від народження тонкі, слабкі або зіпсовані хімічними реагентами, які ми використовуємо в побуті?

Сольові ванночки для рук, втирання вітамінів, перехід на здорове харчування нададуть своє позитивний вплив, але для цього потрібен тривалий час. А якщо потрібно отримати результат швидше?

Які засоби допоможуть вирішити задачу

1. Безбарвні профілактичні лаки, що містять кальцій і вітамін А. Вони наносяться два-три рази на тиждень, просочуючи ніготь вглиб.

2. Зміцнювач від EL Corazon, відомий під назвою «залізний пазур». Використовується щодня протягом 21 дня, вирішує проблему надмірно м'яких і ламких нігтів.

3. Йод - цей непоказний на вигляд коричневий препарат здатний поліпшити міцність нігтів. Втирається ватною паличкою щовечора, після вбирання на наступний день можна використовувати декоративний лак.

4. Основа під лак з флюоритом допоможе захистити нігті від хімічного впливу побутових засобів, механічного пошкодження при контакті з твердими предметами.

5. Боротися з розшаровуванням нігтів і збільшувати їх твердість зуміє медичний желатин. Приймають його натщесерце, розчинивши 5 г порошку в кип'яченій воді. Курс триває місяць.

6. Ефірні масла цитрусових і хвойних дерев також здатні позитивно вплинути на стан нігтів. Обліпихова, реп'яхову, мигдальне масла надають значну підтримку шкірі і нігтям.

7. Ванни в шарі розплавленого і охолодженого парафіну. Через 20 хвилин руки будуть доглянутими, а нігті наситяться корисним складом. У салоні така процедур, як парафінотерапія, дуже затребувана.

8. Любителям готових медпрепаратів знадобляться «Кальцій Д3 Нікомед», що подається в капсулах «Ретинол», «Вітамін Е», набори мінералів. «Перфект» не тільки зміцнює нігті, але і показаний для запобігання появи захворювань грибкового типу. «Віташарм» - досить одного курсу, щоб позбутися від авітамінозу і повернути нігтям здоровий вигляд. «Алфавіт Косметик» зроблений у вигляді окремих таблеток різних кольорів, кожна з яких містить один вид корисних речовин.

Профілактичне відновлення нігтів має відбуватися комплексно. Правильне харчування з упором на овочі, фрукти, зернові та горіхи, прийом комплексних вітамінів і мінералів, байдуже ставлення до нарощування нігтів, відмова від згубних звичок, що негативно впливають на весь організм, використання медикаментозних і косметичних засобів допоможе в оперативному режимі поліпшити стан нігтьової пластини. Міцні і здорові нігті - це не миттєве дію, а процес.

Статя підготовлена з выкористанням матеріалів сайту https://pilochka.kiev.ua/ua/