Наливні вантажі: складність транспортування

Різновиди вантажів, що відрізняються між собою за розміром, консистенцією, формою, потребують різних методів перевезення. Транспортувати тверді предмети, продукти харчування або рідкий вантаж необхідно у спеціальних резервуарах, а також іноді при конкретній температурі. Рідкий або наливний вантаж – один із найскладніших типів у перевезенні. Необхідно підібрати максимально міцний і щільний матеріал контейнера.

Для транспортування рідких речовин зазвичай використовуються флексітанки. Це – спеціальний прошарок поліетилену, що розміщується всередині стандартного контейнера для морських перевезень. Таким чином рідина не проливається і не вступає у реакцію із стінками резервуару. Використання флексітанку надає власнику вантажу велику кількість переваг:

  • знижує собівартість транспортування;
  • пришвидшує завантаження і розвантаження;
  • збільшує ефективність використання контейнера.

Деякі наливні вантажі входять до категорії небезпечних. У такому випадку перевезення вимагає додаткових умов. Крім власне контейнерів та транспортного засобу, небезпечні наливні вантажі відправляються за наявності спеціальної ліцензії, водіїв із досвідом перевезення таких вантажів. Для безпечних вантажів достатньо буде використання флексітанка.

Перевезення вантажів автотранспортом

Найбільш оптимальним і зручним варіантом відправок вважають автоперевезення. Завдяки різновидам транспортних засобів переправлення автомобілями може бути задіяне для різних вантажів та на різні відстані. Найкраще використовувати цей вид перевезень по території країни або недалеко за кордон.

Ще однією перевагою автоперевезень є їх вартість: такий вид транспортування є одним із найбільш економних. Велика кількість типів вантажних автомобілів дозволяє підібрати транспортний засіб майже для будь-якого різновиду товару. Автомобіль не потребує спеціальних дорожніх умов, на відміну від авіаперевезення вантажів, крім власне автодороги, наявність якої по всій території нашої та інших країн дозволяє перевозити вантажі без додаткових проблем.

Цей вид транспортування зручний у ситуаціях, коли необхідно здійснити перевезення із точки завантаження прямо до пункту вивантаження. У такому випадку інші транспортні засоби (літак, потяг, судно) часто потребують комбінування із автомобілем для доставки товару із станції на склад. Усі переваги задіяння автоперевезень у бізнесі реально можна оцінити, лише безпосередньо скориставшись цією послугою.