Клітор можна порівняти з так званою «магічною кнопкою», правильне натиснення на яку сприяє отриманню неймовірних відчуттів у жінок. Але не всі знають навіть де він розташований. Алікс Фокс, сексолог за фахом, дає відповіді на найактуальніші питання з цього приводу.

Клітор від природи має великий потенціал для отримання жінкою справжньої насолоди. Але багато років ця частина тіла ігнорується вченими, які зосереджують увагу більше на чоловічому статевому члені та задоволенні, яке отримають чоловіки від сексу. Лише нещодавні дослідження допомогли зрозуміти будову та властивості клітора, завдяки яким жінки отримують задоволення від кліторального оргазму. В наш час жінки все більше наближаються до сексуальної рівності статей і більш відверто обговорюють такі речі, як мастурбація і стимуляція.

Де розташований клітор?

Головка клітора знаходиться у верхній частині губи жіночого статевого органу. Вона має розмір невеликої горошини і виглядає як кнопка. Для повного відкриття цього дивного органу треба акуратно розкрити зовнішній капюшон (захисний шар шкіри).

Але найбільша частина клітора знаходиться всередині тіла і складається з двох частин, які з’єднані з головкою. Саме тому, що під час збудження ці відростки наливаються кров’ю, вульва виглядає набряклою. В цей момент головка клітора може бути порівняна з мініатюрним пенісом, бо вона також трохи збільшується в розмірах і піднімається.

Вікові зміни

На початку життя як клітор, так і пеніс – це лише невеликі відростки на ембріоні людини, які потім видозмінюються в пеніс або клітор дивлячись на те, носієм яких хромосом є нова людина. В період статевого дозрівання розміри клітора збільшуються майже в 1,8 в порівнянні з «габаритами» цього органу у новонародженої дівчинки. Протягом життя збільшення сягає від 4 до 7 разів. Але зовні це непомітно, бо головка клітора досить маленька. Вона має схожість з голівкою члена, чим пояснюються перехід клітора в ерегований стан. Існує єдина наукова точка зору – цей орган створений для отримання жінкою приємних почуттів.

Правильна стимуляція

Як самі жінки, так і їх «магічні кнопки» відрізняються одна від одної. Однаковий дотик може спричинити неймовірне задоволення у однієї представниці жіночої статі, але залишити байдужою чи навіть стати причиною неприємних відчуттів у іншої. Існує 3 техніки стимулювання клітора:

  • Метод «годинник», число 12 у якого знаходиться вгорі. Зона між 11 і 1 вважається найбільш чутливою. Якщо ритмічно постукувати від основи органу в напрямку точки його з’єднання з капюшоном, можна раптом забути про час…

  • Метод «V», названий так через те, що такий вигляд мають два пальця, розташовані по обидва боки клітору. В цей час треба робити рухи вперед-назад. Найяскравіші відчуття виникнуть при застосуванні гелю Durex® Play Feel або Durex® Intense Orgasmic (залежить від того, якому дає перевагу сама жінка). Ці гелі здатні посилити задоволення у рази.

  • Метод «хвиля», названий так через межування періодів стимулювання і пауз. Завдяки затримці кульмінації оргазм буде яскравим як ніколи.

Не забувайте дарувати собі приємні відчуття, які здатні довести до вершини задоволення!

Источник: Все про клітор, блог durex.ua.