Короткозора юність Анжеліни Джолі

Якщо б чотирнадцятирічній Анжеліні сказали, що за кілька років вона перетвориться на справжню кінодіву, яка триматиме у полоні серця мільйонів чоловіків у всьому світі, вона ніколи б не повірила. Дійсно, у незграбній, невпевненій у собі дівчині, яка не виходила з дому без масивних окулярів, навряд би хто розгледів талант. Але все змінилося в одну мить – після того, як Джолі вирішила купити трьохмісячні контактні лінзи. І всі одразу помітили її дивовижні, майже відьомські   зелені очі, зокрема, і  скаут модельного агентства, який одного дня зустрів Джолі на вулиці та запросив на проби. Ось так і розпочався шлях богині на Олімп. І хоча за цей час Джолі вдалося значно поліпшити зір (за нього боролися провідні хірурги світу), на жодній світській тусовці Джолі не з’являється без контактних лінз. Її улюблена модель – кольорові контактні лінзи з ефектом «котячого ока».

  Помилка природи чи рідкісний дар?

Це питання постійно хвилювало маленьку Кейт Босуорт. У дитинстві дівчинка не розуміла, чому дітлахи на вулиці тицяють в неї пальцем та постійно насміхаються. Що з того, що одне око у неї каре, а інше – сіро-голубе? Дитячі переживання з часом перетворилися на справжній комплекс неповноцінності. Ось чому з перших днів своєї акторської та модельної кар’єри Босуорт ретельно приховувала справжній колір очей. За старою звичкою вона продовжувала це робити навіть після здобуття всесвітньої слави. І лише під час зйомок в екшні «Повернення Супермена» Кейт наважилася з’явитися без контактних лінз. На подив акторки, публіка сприйняла її справжній колір очей із захопленням. Деякі фанатки взагалі стали спеціально купувати контактні лінзи різного кольору, щоб бути схожими на Босуорт. Сьогодні подібні контактні лінзи можна купити і в м. Київ, наприклад, тут:  http://www.linza.com.ua/uk/home.

  Краса потребує жертв

У цьому на власному досвіді переконалася Міла Куніс. Свого часу акторка не звертала уваги на надмірну чуттєвість одного ока. Поступово дискомфорт перетворився на нестерпний біль, а згодом і на загрозу повністю втратити зір. Після візиту до лікарні акторка була у розпачі – власна недбалість ледь не коштувала їй зору. Якби тільки вона вчасно погодилася на лікування звичайного запалення, катаракти можна було б уникнути. Після надскладної багатогодинної операції око дівчині, на щастя, врятували, проте повернути 100% зір так і не вдалося. Сьогодні відома акторка змушена постійно користуватися потужними контактними лінзами.