З продажем свого залізного коня стикався кожен власник. Добре, якщо ви можете почекати і не поспішайте з угодою. Але що робити у випадку, коли гроші потрібні терміново? Як продати автомобіль і не прогадати з ціною?

Найшвидший спосіб вдало прилаштувати свого залізного друга це терміновий викуп. Останнім часом збільшилася кількість компаній, що займаються цим видом діяльності. Найпростіше знайти стабільну компанію через інтернет. На популярному автомобільному представлені 22 найбільших в Україні компанії, выкупающие автомобілі у власників. Щоб не шукати потрібний сайт по всій мережі, заходьте на сторінку, переходите безпосередньо на сайт і приступайте до вибору потрібної компанії. Там же вказані телефони та адреси, щоб ви могли відразу зв'язатися з фахівцем і дізнатися подробиці угоди. В режимі онлайн ви можете розрахувати приблизну ринкову вартість свого автомобіля і порівняти її з запропонованої компаніями сумою. Єдиний недолік термінового викупу автомобіля це порівняно невисока ціна, по якій вам доведеться продати свого залізного друга. Але гроші ви отримаєте відразу ж після підписання договору купівлі-продажу. Це безсумнівний плюс цього варіанту.

Якщо такий спосіб вам не підходить, то займіться продажем авто самостійно і подавайте оголошення через інтернет. На автомобільному сайті, після нескладної реєстрації вам буде доступна функція подачі приватних оголошень. Опишіть свій автомобіль, як можна детальніше і намагайтеся, щоб інформація була максимально правдивою. Фрази, аналогічні поширеною "сів і поїхав", не викликають довіри у покупця. Тому уникайте штампів. Не приховуйте дрібні недоліки в технічному стані автомобіля, якщо не хочете спостерігати, як покупець скидає ціну під час огляду. Вартість авто в оголошенні можна трохи завищити, щоб можна було допустити можливість невеликого торгу і залишитися в плюсі. Якщо ви не зуміли продати авто через 2-3 тижні після подачі оголошення, знизьте первісну ціну на 5-10%. Можливо, автомобілі вашої моделі та року випуску не користуються особливим попитом у покупців і потрібно залучати їх ціною.

 Ще один спосіб продати свій автомобіль це відправитися на авторинок. Визначтеся, чи можете ви дозволити собі трохи втратити в ціні, але заощадити особистий час, передоручивши продаж авто перекупникам. Якщо цей варіант не для вас, то готуйтеся приїжджати на авторинок кожні вихідні, що зовсім не гарантує вам швидкого результату.

 Простіше і швидше за все продати автомобіль через інтернет. Розміщуєте безкоштовне оголошення про продаж на самому часто відвідуваному сайті і через кілька тижнів ваш авто знаходить нового власника. Цей спосіб останнім часом активно набирає популярність серед автолюбителів.

Щоб не знижувати ціну в торгах з покупцями, приділіть час передпродажної підготовки автомобіля:

• якщо на кузові є значні сколи і подряпини, то зверніться до фахівців і видаліть їх - завжди і скрізь "зустрічають по одягу";

• проведіть хімчистку салону, не економте на цьому - чисті чохли, сяюча приладова панель і приємний аромат справлять на покупця сприятливе враження;

• ходова частина завжди особливо хвилює покупців, тому обов'язково проведіть дрібний ремонт підвіски, яка в першу чергу страждає від реалій дорожнього полотна;

• проблеми з мотором приховати від покупця не вдасться, тому не варто витрачати зусилля на миття двигуна і спроби замаскувати проблему.

 Швидка і вигідний продаж автомобіля це реальність, а не вигадка. Витратьте трохи часу і ви переконаєтеся, що немає нічого легше, ніж швидко продати своє авто.